Λίγα λόγια για το κέντρο

 

 

 

 

 

 

Επαγγελματίες έμπειροι Φυσικοθεραπευτές στη διαθεσή σας

Κέντρο Φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης

Η Φυσικοθεραπεία είναι η θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται στα φυσικά μέσα (κίνηση, φως, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.) που χρησιμοποιούνται από τον εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πτυχιούχο Φυσικοθεραπευτή, για θεραπευτικούς σκοπούς. Απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν των παθήσεων που προκαλούν πόνο και κινητική δυσλειτουργία στον ασθενή και μπορεί να εφαρμοστεί ανεξάρτητα, είτε παράλληλα με την συνεργασία άλλων ιατρικών ειδικοτήτων. Είναι ένα αναγνωρισμένο επάγγελμα υγείας διεθνώς και εφαρμόζεται αποκλειστικά από Πτυχιούχους Φυσικοθεραπευτές (που κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών). Ο Φυσικοθεραπευτής έχει άριστη γνώση της ανατομίας, της φυσιολογίας, της κινησιολογίας, της εμβιομηχανικής του ανθρώπινου σώματος και μπορεί να αξιολογήσει τα μηχανικά αίτια που προκαλούν τον πόνο ή την κινητική δυσλειτουργία .

Βοηθάει ουσιαστικά στην πρόληψη, την θεραπεία και την αποκατάσταση οποιασδήποτε παθολογικής κατάστασης η οποία

δημιουργεί πόνο ή κινητική δυσλειτουργία. Συμβάλλει δραστικά στην θεραπεία διάφορων κακώσεων, τραυματισμών, παθήσεων και βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ατόμου. Στοχεύει στην θεραπεία της αιτίας που προκαλεί το πρόβλημα και όχι μόνο των συμπτωμάτων, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο το μέγιστο δυνατό μόνιμο αποτέλεσμα

Το κυριότερο όφελος της Φυσικοθεραπείας είναι ότι μπορεί να θεραπεύσει τον πόνο και να επαναφέρει την κίνηση στον ασθενή, χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα και ειδικές τεχνικές αποκατάστασης, που δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια στον οργανισμό του ανθρώπου περιορίζοντας έτσι τη χρήση φαρμάκων και χειρουργείων.

Στο φυσικοθεραπευτήριο μας αναλαμβάνουμε τις εξής παθήσεις:

  1. Ορθοπαιδικές Παθήσεις (Αυχενικό Σύνδρομο, Οσφυαλγία – Ισχιαλγία, Παθήσεις μεσοσπονδυλίου δίσκου, Σπονδυλόλυση – Σπονδυλολίσθηση, Οστεοπόρωση, Περιαρθρίτιδα Ώμου, Τενοντίτιδα, Επικονδυλίτιδα, Μετά από Χειρουργεία κ.ά.)
  2.  Αθλητικές Κακώσεις (Θλάση, Διάστρεμμα, Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού, Ρήξη Μηνίσκου, Μετεγχειρητική Αποκατάσταση κ.ά.)
  3.  Νευρολογικές Παθήσεις (Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Σκλήρυνση Κατα Πλάκας, Μυική Δυστροφία, Πάρεση Προσωπικού Νεύρου, Νόσος του Πάρκινσον, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Εγκεφαλική Παράλυση, Μυοπάθειες κ.ά.)
  4. Ρευματολογικές Παθήσεις (Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος – Ισχίου, Ρευματoειδής Αρθρίτιδα, Σπονδυλοαρθροπάθεια κ.ά)
  5. Αναπνευστικές Παθήσεις (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Κυστική Ίνωση, Μετά από Χειρουργεία κ.ά)
  6. Παθήσεις του Λεμφικού Συστήματος (Λεμφοίδημα)

Το προσωπικό του φυσικοθεραπευτηρίου μας είναι πτυχιούχοι και μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών , με εξειδίκευση και πιστοποίηση στις τελευταίες τεχνικές που προστάζει η επιστήμη μας. Με τον άρτιο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτουμε προσπαθούμε συνεχώς να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, στοχεύοντας στην ολιστική προσέγγιση της θεραπείας τους.

Το φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα που ακολουθείται στο κέντρο μας είναι εξατομικευμένο για το κάθε ασθενή προκειμένου να επιτύχουμε την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αποκατάσταση του αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί η αξιολόγηση του ασθενή από το προσωπικό μας.

Αυτά κατηγοριοποιούνται σε :

0% Ποιότητα
0 Υπηρεσίες και Θεραπείες
0 Το προσωπικό μας
0 Έτη εμπειρίας
0 Χαρούμενοι πελάτες

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Σας Φροντίζουμε όπως πρέπει

manual-therapy

Προστάτευσε την Υγεία σου

Είναι γεγονός πως στη πορεία της ζωής μας αντιμετωπίζουμε πόνους και μικροτραυματισμούς που θα πρέπει να επουλωθούν και να αποκατασταθούν γρήγορα και σωστά. Μη χάνετε χρόνο. Ρωτήστε μας και θα σας δώσουμε λύσεις

Πρόληψη πόνου και Συμβουλευτική

Πολλές φορές η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να μείνουμε μακριά απο πόνο και ενοχλήσεις. Σε αυτο μπορούν να βοηθήσουν αρκετές μέθοδοι τις οποίες και εφαρμόζουμε με απόλυτη επιτυχία. Ρωτήστε μας και θα σας δώσουμε την απαραίτητη καθοδήγηση

Αθλητική φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση- -Κέντρο Φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης Αγρίνιο

Μείνετε δυνατοι και υγιείς

Η Φυσικοθεραπεία βοηθά τον οργανισμό μας να παραμένει δυνατός, υγιής και να συνεχίζει ασταμάτητα τις καθημερινές δραστηριότητες και ασχολίες. Λίγες ώρες στο φυσικοθεραπευτηριο μας μπορουν να σας χαρίσουν φρεσκάδα

Επαγγελματίες

Πτυχία και πιστοποιήσεις από τους Φυσικοθεραπευτές μας

Οι φυσικοθεραπευτές μας έχουν παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και έχουν αποκτήσει πιστοποιήσεις απο έγκυρους οργανισμούς σχετικά με μια σειρά απο Θεραπευτικές αγωγές και τεχνικές. Παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικά κάποιες απο τις πιστοποιήσεις που έχουν οι φυσικοθεραπευτές του κέντρου.