Θεραπευτική μάλαξη

Home / Θεραπευτική μάλαξη

Θεραπευτική Μάλαξη

Η θεραπευτική μάλαξη στοχεύει στην αύξηση της αιματικής ροής και στη μυϊκή χαλάρωση. Προκαλεί ανακούφιση του πόνου, καταπολέμηση της σωματικής κόπωσης και διέγερση του λεμφικού συστήματος. Απαιτεί γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας και για το λόγο αυτό εφαρμόζεται από πτυυοχιούχους φυσικοθεραπευτές και μόνο σε χώρους όπου η κείμενη νομοθεσία επιτρέπει την άσκηση οποιαδήποτε μορφής υγειονομικού χαρακτήρα υπηρεσίας (Ν.3329/2005-Β.Δ. 411/1972, Π.Δ. 29/1987, Π.Δ. 90/1995, 157/1991)

 

Τα είδη της θεραπευτικής μάλαξης είναι :

 • Μυοχαλαρωτική

  Ενεργοποιεί την φυσική ικανότητα του σώματος να διορθώνει τα προβλήματα του (αυτοϊαση). Με την συχνή και τακτική εφαρμογή της μπορούμε να αντιμετωπίσουμε συμπτώματα καταπόνησης του μυσκελετικού μας συστήματος, συμπληρώνοντας ή ακόμα και αναπληρώνοντας τα οφέλη της σωματικής άσκησης.

 • Αθλητική

  Αθλητική μάλαξη είναι ένα σύνολο χειρισμών που σαν στόχο έχουν την αύξηση της απόδοσης. καθώς και την πρόληψη – αποκατάσταση των τραυματισμών

 • Deep tissue massage

  Το Deep Tissue Massage (βαθύ μασάζ των ιστών) ήταν ήδη γνωστό και εφαρμοζόταν εδώ και πάρα πολλούς αιώνες από λαούς που ανακάλυψαν τα οφέλη που είχε για το ανθρώπινο σώμα, αποτελώντας στην ουσία μια ιεροτελεστία που σαν σκοπό είχε την ταυτόχρονη απελευθέρωση του σώματος και του πνεύματος.

 • Trigger point therapy

  Αν βασανίζεστε από πόνους που σας προκαλεί κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα και, παρά την αγωγή που ακολουθείτε, δεν βρίσκετε ανακούφιση, ίσως η συμπληρωματική θεραπεία απενεργοποίησης των μυϊκών σημείων πυροδότησης πόνου να σας προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεστε.