Τεχνικές Φυσικοθεραπείας

Home / Τεχνικές Φυσικοθεραπείας

Τεχνικές Φυσικοθεραπείας

Οι τεχνικές φυσικοθεραπείας είναι οι τεχνικές εκείνες που χρησιμοποιεί ο φυσικοθεραπευτής για την αποκατάσταση του ασθενή. Η κινησιοθεραπεία είναι η πιο σημαντική τεχνική και αποτελείται από ένα σύνολο χειρισμών, τεχνικών και κινήσεων για την αποκατάσταση διαφόρων παθήσεων.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν διάφορες μέθοδοι τεχνικών φυσικοθεραπείας που σκοπό έχουν την αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών.

Στο φυσικοθεραπευτήριο μας εκτελούνται οι εξής τεχνικές:

 • Ergon IASTM Technique

  Oι τεχνικές μάλαξης-κινητοποίησης μέσω ειδικών εργαλείων από ανωξείδωτο ατσάλι είναι μια μορφή εξειδικευμένης κινητοποίησης των μαλακών μορίων

 • Manual therapy

  Το Manual Therapy είναι ένας σχετικά καινούριος τρόπος αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων, παρόλο που στο εξωτερικό εφαρμόζεται για δεκαετίες

 • Taping

  ο Kinisio-Tape(K-Taping) είναι μια αποτελεσματική μέθοδος περίδεσης που διευκολύνει την φυσιολογική διαδικασία επούλωσης του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα παρέχει υποστήριξη και σταθερότητα στους μυς και τις αρθρώσεις.

 • Medical flossing

  Η μέθοδος flossing αποτελεί μια ανερχόμενη θεραπευτική παρέμβαση η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε στην Ευρώπη από τον εκπαιδευτικό φορέα Medical Flossing που εδρεύει στη Γερμανία το 2014.

 • Λεμφική παροχέτευση

  Το λεμφικό drainage (ή λεμφική παροχέτευση ή λεμφική αποστράγγιση) είναι το μοναδικό είδος μασάζ, με την ιδιότητα να επιδρά άμεσα και σημαντικά, στη βελτίωση της υγείας.

 • Πελματογράφημα

  Ο πελματογράφος είναι μια πλατφόρμα, η οποία συνδέεται με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και καταγράφει δεδομένα ως προς την ανατομική μορφολογία του πέλματος και την κατανομή πιέσεων κατά τη στάση και το βάδισμα.

 • Βελονισμός

  Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος φυσικής θεραπείας, με άμεση δράση στην ανακούφιση του σωματικού πόνου και άλλων ενοχλήσεων. Έχει αναπτυχθεί για χιλιετίες στην Ανατολή και εξαπλώνεται ραγδαία στο δυτικό κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες.