Μέθοδος Kinesio Taping

Home / Μέθοδος Kinesio Taping
Kinesio taping -Κέντρο Φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης Αγρίνιο
Kinesio taping

Τι είναι το Kinesio Tape;

Το Kinesio Tape®, είναι η αρχική ελαστική κολλητική ταινία που αναπτύχθηκε από τον Dr. Kenzo Kase το 1979. Το Kinesio Tape είναι χωρίς λατέξ, υποαλλεργικό και μπορεί να τοποθετηθεί για μέρες κάθε φορά. Είναι ασφαλές για πληθυσμούς από ελίτ αθλητές ως και γηριατρικούς και παιδιατρικούς ασθενείς.

Γενικά χαρακτηρηστικά

  • 100% φτιαγμένο από απαλές βαμβακερές ίνες
  • 100% ακρυλική κόλλα ιατρικής ποιότητας
  • 100% χωρίς λατέξ
  • Υποαλλεργικό
  • Αδιάβροχο
  • Δεν περιορίζει το εύρος της κίνησης
  • Διάρκεια εφαρμογής πολλών ημερών.

Πώς λειτουργεί το Kinesio Tape;

Η ταινία Kinesio ανακουφίζει από την ταλαιπωρία και διευκολύνει την λεμφική αποστράγγιση ανυψώνοντας μικροσκοπικά το δέρμα. Αυτή η ανύψωση δημιουργεί πτυχώσεις στο δέρμα, αυξάνοντας έτσι το διάμεσο διάστημα και επιτρέποντας τη μείωση της φλεγμονής, μειώνοντας την πίεση ενώ παράλληλα καθιστά δυνατή την αποτελεσματικότερη ροή αίματος και λεμφικού υγρού εντός και εκτός της περιοχής στόχου.

Με βάση τα χρόνια κλινικής χρήσης, το Kinesio Tape εφαρμόζεται ειδικά στον ασθενή με βάση τις ανάγκες του μετά από αξιολόγηση. Τα ευρήματα της κλινικής αξιολόγησης υπαγορεύουν τις ιδιαιτερότητες της εφαρμογής Kinesio Tape και σε συνδυασμό με άλλες πιθανές θεραπευτικές μεθόδους ή μέσα. Με την χρήση διαφόρων σχημάτων της ταινίας, καθώς και την κατεύθυνση εφαρμογής και το μέγεθος της τάσης στην ταινία κατά την εφαρμογή, το Kinesio Tape,μπορεί να εφαρμοστεί με εκατοντάδες τρόπους και έχει την ικανότητα να επανεκπαιδεύσει το νευρομυϊκό σύστημα, να μειώσει τη φλεγμονή, να προλάβει τους τραυματισμούς και να προωθήσει την καλή κυκλοφορία και την επούλωση και να βοηθήσει στην επιστροφή του σώματος στην ομοιόσταση.